Skip to main content

Tomaten met kruiden en feta ❤️

Gezond receptje

Voed je lichaam! Probeer eens dit heerlijk & gezond gerecht: Tomaten met kruiden en feta ❤️

Behalve de verse groentjes hebben wij alles binnen in ons assortiment 😊

Simple Tasty Recipes

Benodigdheden

  • 6 tomaten
  • 200 g feta
  • 20 g zwarte olijven
  • 15 g pijnboompitten
  • 10 g platte peterselie
  • 1 lente-ui
  • 0.5 g oregano gedroogd
  • 1 el olijfolie
  • 1 snuifje Peper zwart

Werkwijze

Snijd de tomaten in een stervorm. Snijd ze niet tot helemaal beneden.

Leg ze in een ovenschaal. Giet er een beetje olijfolie over en kruid enkel met peper.

Zout hoeft niet, want feta is al zout genoeg. Hak de peterselie, de olijven en het lente-uitje fijn.

Meng de pijnboompitten eronder. Houd er enkele apart voor de afwerking.

Verbrokkel er de feta over, giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid enkel met peper. Meng goed. Trek de tomaten een beetje open en vul ze met het mengsel. Het is niet erg als er een beetje naast valt. Werk af met de resterende pijnboompitten.

Zet 25 tot 30 minuten in de oven op 180 °C. Vlak voor je opdient, giet je er nog een scheutje olijfolie over.

Tips

  1. Soms hoor je klagen dat er zo veel vocht vrijkomt wanneer je tomaten in de oven bereidt. Dat heeft te maken met de soort tomaten. Goedkope, snelgroeiende tomaten bevatten meer vocht. Probeer het maar eens met tomaten van betere kwaliteit of tomaten uit je eigen tuin, je zult meteen het verschil merken.
  2. Kan je ook met rode puntpaprika maken ipv tomaat!